Львівська область, м. Дрогобич, вул. Задубична 15
+380687686454
dtovpo@gmail.com

Всесвітній день біженця в Дрогобичі

Всесвітній день біженця в Дрогобичі

Рада з питань ВПО при виконавчому комітеті Дрогобицької міської ради разом із громадською організацією “Дрогобицький творчий осередок вимушено переміщених осіб” за підтримки Управління верховного комісара у справах біженців ООН та благодійного фонду “Захисту навколишнього середовища “Регіон Карпат” (NEEKA) провели для ВПО та представників приймаючої громади Всесвітній день біженця. 

Дрогобицька Гімназія №8 з Дрогобицькою міською радою вже вкотре надали можливість проведення заходів на території закладу.

Організатори щиро вдячні адміністрації, вчителям та учням гімназії за їх волонтерську діяльність та всебічну допомогу в організації та проведенні заходу.

Окрема вдячність аніматорам – професійним акторам Львівського академічного обласного музично-драматичного театру ім. Юрія Дрогобича: Аллі Латишевій-Крук, Тетяні Моджук, Юрію Федчуку .

Педагогу – організатору Гімназії №8 Демковичу Богдану – за розвиток дитячої творчості.

Учні Гімназії №8 під керівництвом Жвірко Марти ” Dance Way ” Клуб спортивно – бального танцю.

До заходу долучилось понад 200 осіб серед яких було понад 140 ВПО.

Подарунки для дітей надав магазин “Дитячій світ”.

Неймовірний справжній кримський плов та солодка вата від ГО«Іхсан-Щирість»організація кримських татар.

ВПО  кінний театр з окупованої Кремінної Луганської області, які облаштувалися у селі Почаєвичі під назвою “Козачок” Кременна – Дрогобич – які надали діткам можливість позайматися іпо-терапією. 

Майстер-клас з креативного миловаріння, прохолодні напої, аквагрим та морозиво доповнили цей день позитивними емоціями.

Благодійний фонд “Захисту навколишнього середовища “Регіон Карпат” (NEEKA) є постійним партнером громади в напрямку підтримки ВПО. Окрім заходу для дітей і дорослих було проведено серію консультацій для ВПО з відновлення документів та юридичної підтримки. 

На шляху успішної інтеграції ВПО важливий кожен крок подолання викликів з якими вони стикаються у житті.